Workshop ‘Live radioshow maken’

Workshop ‘Live radioshow maken’

Workshop ‘Live radioshow maken’

Teambuilding, samenwerking, presenteren, interviewen en rollenspellen staan centraal in deze uitdagende creatieve workshop!

Ga ‘live on air’ met een radioshow! De groep kiest een centraal thema waarop de items en onderwerpen zijn gebaseerd, aan de hand van bijvoorbeeld actualiteit, een bedrijfssector of interesses. Nadat de taken zijn verdeeld en iedereen zich in zijn rol heeft voorbereid, start de live radiouitzending van 60 minuten.

Elke deelnemer kan een of meerdere rollen vervullen: presentatie, regie, verslaggeving, nieuwslezer, filelezer, weerman/vrouw, geluidstechnicus, deelnemer van een radiospel, gasten aan tafel, geïnterviewden door verslaggevers op locatie, etc.

‘Live’ betekent ook echt live, dus alles wat er tijdens de radiouitzending gebeurd wordt opgenomen en blijft in de uiteindelijke show. Dit maakt het natuurlijk heel spontaan en hilarisch als het af en toe mis gaat, en tegelijkertijd is het ook heel spannend, omdat je de druk voelt van ‘live’ zijn. Precies zoals bij een echte radiozender. Door middel van een tijdelijke online radiozender en zend je jullie show écht uit (optie). Leuk voor iedereen die er niet bij is.
Na afloop wordt de radioshow als mp3 verstuurd via wetransfer en kan iedereen later terugluisteren naar het resultaat.

Review van deelnemer Annemarie:

Op elke locatie
Dankzij een professionele mobiele studio kan de workshop vrijwel overal plaatsvinden. Geen eigen locatie? Hierin kunnen wij adviseren of wij regelen een locatie.

Begeleid door een radio professional
Elke groep wordt begeleid door een enthousiaste professionele radiomaker met ruime radio-ervaring. Hij of zij kan je de fijne kneepjes van het vak uitleggen en de groep begeleiden tot de leukste radioshow die de groep kan maken.

Voor wie?
Iedereen kan deze workshop volgen. Jong, oud, met of zonder ervaring. De workshop is ideaal als teamuitje, een activiteit voor vriendengroepen en families of radio-liefhebbers. De workshopleider past zich aan het niveau van de groep aan. Het is een uitdagende leerzame ervaring, maar bovenal ook een leuke en gezellige teambuilding activiteit!

Deelnemers
Aantal deelnemers: 8 tot 45 deelnemers. Bij grotere groepen wordt iedereen ingedeeld in kleinere groepen van maximaal 15 personen, elk met een eigen begeleider, die aan de slag gaan met een eigen radioshow.

Workshops met meer of grotere groepen en/of een volledig dagprogramma, of met specifieke voorkeuren en wensen,  is ook mogelijk. Hiervoor kan een offerte op maat worden samengesteld. Informeer naar de mogelijkheden.

Review van deelnemer Jarno:

Tijdsduur
De lengte van de workshop per groep (van max 15 personen) is 3 uur. Waarbij de eerste 45 minuten bestaat uit inleiding, uitleg en het verdelen van de taken. Vervolgens is er ruim een uur de tijd waarin iedereen zich voor gaat bereiden op zijn of haar rol, en ook anderen hierbij helpt. De workshopbegeleider helpt en adviseert waar nodig.
Het laatste uur is showtime! Dan begint de opname en gaat de liveshow van start.

Standaard is er een basis-draaiboek, maar ook professionele jingles, achtergrondmuziek en effecten waar de groep mee aan de slag kan gaan.

Kosten
Neem vrijblijvend contact op voor een offerte op maat met tarieven of meer informatie.

Deelnemers: vanaf 8 personen. Minder kan ook, maar tarief wordt berekend vanaf 8 personen.

Extra opties
Bij grote groepen verdelen we de mensen in verschillende kleinere groepen. Op die manier kan er een ‘programmering’ worden samengesteld van radioshows die achter elkaar worden gemaakt.Film de radioshow! Door het plaatsen van enkele camera’s kan iedereen niet alleen de radioshow terugluisteren, maar ook bekijken. De audio en video van de radioshow wordt gemonteerd en als 1 video aangeleverd. Informeer naar de mogelijkheden en extra kosten voor deze optie.

Interesse?
Geef je aanvraag, gewenste datum en aantal deelnemers door via het formulier. Per mail ontvang je een bevestiging en offerte.

Voor de workshop gelden de algemene voorwaarden.

Foto’s: Roy Schepers

admin

Reacties zijn gesloten.